

AQUILEA CENTRE Lleida
AQUILEA CENTRE Lleida
Centre de terapies naturals . Fisioterapia . Psicologia. Osteopatia.
Craneal. Polaritat. Acupuntura
Lleida Alacant 1 tel: 973216056 / 973204915
Aquilea Centre Osteopatia a Lleida

Osteopatia
Què és la Osteopatia?
L'objectiu de l'osteopatia és restaurar la mobilitat dels teixits del cos humà. L'osteopatia és holística, és a dir tracta al cos com un tot. L'osteopatia no només tracta el símptoma si no també la causa que l'ha provocat. Es té en compte que cada pèrdua de mobilitat de les articulacions, dels músculs, lligaments o vísceres afecta l'equilibri i el bon funcionament del cos.
Quan podem necessitar un Osteòpata?
En principi, l'osteopatia contribueix a millorar qualsevol patologia en la qual hi ha un trastorn de mobilitat, elasticitat i funció d'alguna de les estructures del cos humà.
Per tant existeixen moltes malalties per a les quals és recomanable:
Patologies de l'aparell locomotor
• Lumbàlgies
• Dorsàlgies
• Cervicalgies, fuetada cervical
• Hèrnies discals
• Desequilibris posturals
• Esquinç de turmell
• Patologia tendinosa
Cranial
• Migranyes, cefalees
• Vertígens, marejos
Com actua el Osteòpata?
Una de les claus d'aquest mètode és fer un bon diagnòstic. El diagnòstic és la fase més important, l'osteòpata explorarà al pacient mitjançant tests manuals i una palpació molt fina, que aconseguirà identificar els possibles motius articulars, miofascials, vasculars o neurovegetatius que estan alterant la bona funció d'algun teixit. A més de ajudar-se d'altres proves que ofereix la tecnologia com Raigs X, TAC, ressonància magnètica etc.
• acúfens
• Síndromes posttraumàtics
• Alteracions neurovegetatives
• Bruxisme
• Alteracions de l'articulació temporomandibular
• Trastorns del nadó
• Sinusitis
Patologies Viscerals
• Restrenyiment
• Digestió difícil
• Hèrnia de hiat
• Certs trastorns ginecològics
• Adherències postquirúrgiques
Els camps d'acció de l'osteopatia són triples:
1. Aparell locomotor en general, però sobretot la columna vertebral.
2. El sistema visceral, particularment el sistema gastrointestinal i l'esfera ginecològica.
3. El crani.
La durada del tractament depèn de cada problema, però sobretot en patologies agudes en esportistes el problema es pot resoldre en una sessió.
Altres patologies com hèrnies de disc, es requereixen tractaments més prolongats i revisions freqüents.
El més habitual és tornar a veure el pacient als 5-7 dies, no en menor temps, perquè es fan canvis en l'estructura.
• GENERAL
• ESTRUCTURAL
• VISCERAL
• CRANEAL
• ESPECIALITATS
o Esportiva
o Pediàtrica
o Obstetrícia
o Ginecològica
o Temporo mandibular
o Somato Emocional
Osteopatia Cranial-Terapia craneosacral
En quins problemes ens pot ajudar l'osteopatia cranial?
- En traumatismes com caigudes, accidents de trànsit, esportius o laborals, que poden produir restricció de moviment en els ossos cranials o sacre.
- En el post-part especialment quan el naixement del nadó es produeix amb fòrceps o amb ventosa.
- Mal de cap, migranyes, mal de coll i esquena, disfuncions de l'ATM, bruxisme.
- Marejos, vertígens, acúfens (xiulets o brunzits d'oïdes)
- Problemes oculars, d'oïda, sinusitis i rinitis etc ...
- Problemes hormonals: actuant sobre la hipòfisi, tiroide ...
Objectius de l'osteopatia cranial
- Millorar les restriccions articulars.
- Reduir les tensions i restriccions membranoses.
- Millorar la circulació reduint la congestió venosa.
- Reduir l'atrapament nerviós a la sortida pels forats de la base del crani.
- Rellançar el ritme i amplitud de l'impuls cranial rítmic
Les tècniques de teràpia craneosacra podrien produir efectes locals en el crani i efectes distals a la resta del cos, podent influir més sobre:
- El sistema nerviós.
- El sistema múscul-esquelètic.
- El sistema vascular.
- El sistema limfàtic.
- El sistema endocrí.
- El sistema respiratori.
Com funciona l'Osteopatia Cranial?
El crani està format per diferents ossos units entre si per articulacions que es diuen sutures, aquestes permeten que el crani tingui un moviment subtil però necessari per al manteniment de la vida.
El crani està unit per membranes a la medul·la espinal i al sacre i dins d'elles circula el líquid cefaloraquidi el qual realitza un moviment de bombeig. A causa d'aquesta unió, tractant el crani podem influir en altres zones del cos.
Amb l'osteopatia cranial relaxarem possibles tensions en aquestes membranes per tornar-los la flexibilitat i permetre un correcte funcionament del sistema nerviós. Millorem la circulació de líquids tant sanguinis com limfàtics.
Com és el tractament?
El Osteòpata, a través de les seves mans sobre el crani i el sacre avalua els possibles desajustos, moviments, bloquejos que interrompen la salut a diferents nivells, tant físic com emocional i treballa mitjançant una sèrie de maniobres suaus i alhora profundes que s'exerceixen sobre el sistema craneosacro.

Fertilitat
L'esterilitat vinculada a l'edat és sens dubte un fenomen cada dia més comú, a causa que moltes parelles decideixen postergar el tenir fills. En l'actualitat la infertilitat afecta una de cada quatre parelles en edat de procreació. A més, una de cada dues parelles grans de 35 anys són infèrtils. És comú que una parella sense problemes evidents de fertilitat, requereixi de fins a tres anys per concebre.
Teràpies recomanades: Acupuntura, Osteopatía Visceral, Crani-sacral i Relaxació.
El 30% de les parelles que sol·liciten assistència mèdica tenen "infertilitat d'origen desconegut" per al que no hi ha un tractament clar.
Els metges adverteixen cada vegada més al pacient sobre l'impacte de la nutrició en la fertilitat. El cafè o l'alcohol són infusions anticonceptives, l'aspartam afecta l'ovulació, i aliments aparentment inofensius, com les mongetes o la soja, inhibeixen la concepció. No hi ha una fórmula màgica en la dieta per optimitzar la fertilitat, però, se sap que una dieta altament nutritiva maximitzarà les possibilitats de procreació, tant de forma natural com seguint un tractament de reproducció assistida.
La medicina tradicional ofereix un conjunt de tècniques de reproducció assistida com la fertilització in vitro i la transferència de gàmetes. Les possibilitats d'èxit d'aquests procediments varien entre el 15% i el 20%.
Les parelles sotmeses a aquests tractaments viuen en una constant muntanya russa emocional. La infertilitat està associada amb el patiment psicològic: la llarga durada dels estudis, la quantitat d'exàmens, el buscar el moment adequat per a les relacions sexuals, els tractaments hormonals, etc. Tots els mètodes de reproducció assistida tenen un percentatge de fracàs i el repetir els cicles de tractament sense aconseguir un embaràs pot ser molt angoixant per a la parella. Les parelles parlen de sentiments de fúria, culpa, frustració, aïllament, fracàs, angoixa, reducció de l'autoestima i de la qualitat de vida. L'impacte psicològic és més gran en les dones que en els homes, aquestes tenen mecanismes diferents per suportar el problema.
Hi ha tractaments naturals que ajuden a millorar la salut reproductiva i incrementen la fertilitat, combinant teràpies que treballen sobre els òrgans reproductors, que redueixen l'estrès i equilibren les energies.
D'aquesta manera, aconseguim que:
En les dones:
es reguli la menstruació i l'ovulació
es redueixi el dolor menstrual
augmenti la quantitat de moc cervical
s'incrementi la qualitat dels fol·licles
s'enforteixi i regeneri millor l'endometri
En els homes:
s'augmenti la quantitat d'esperma
millori la morfologia i motilitat dels espermatozoides
En tots dos:
es redueixi l'estrès i l'ansietat
millori la bioenergètica
augmenti la sensació de benestar
És molt important tenir cura de la salut reproductiva per aconseguir un embaràs, i que aquest, quan es produeixi, es desenvolupi amb normalitat i salut per a la mare i el fetus.
Acupuntura
Amb un tractament setmanal d'acupuntura es pot preparar el cos per a la concepció:
A partir del primer mes ja es pot apreciar la regularització del cicle menstrual.
Als tres mesos, millora la maduració dels fol·licles i l'esperma.
Es va estimulant l'eliminació de toxines i l'enfortiment dels òrgans reproductors.
S'equilibren les hormones, s'augmenta la circulació sanguínia i es relaxa el teixit muscular en els òrgans reproductius.
Es redueix l'estrès.
Aquest tractament és especialment recomanat si s'ha diagnosticat algunes malalties de l'aparell reproductor, com l'endometriosi o l'ovari poliquístic.
De la mateixa manera, és un gran suport per als que se sotmetin a tècniques de reproducció assistida. S'ha demostrat que dones considerades amb pobra resposta al tractament, amb l'acupuntura van tenir un increment significatiu del nombre de fol·licles. En aquests casos, s'aconsella començar amb el tractament dos mesos abans de començar amb la medicació estimulant, i continuar-durant la transferència de l'embrió i el temps de la implantació.
Les dones que reben acupuntura solen tenir índexs d'embaràs iguals que les dones amb bon pronòstic, i tenen un índex de naixements vius més alt que aquelles.
En els casos d'infertilitat masculina, l'acupuntura augmenta significativament la quantitat i motilitat dels espermatozoides, i millora la seva qualitat i salut. Està comprovat que homes amb problemes d'infertilitat no determinats, tractats amb acupuntura, presentaven menys defectes cromosomáticos en els espermatozoides i augmentava el nombre d'espermatozoides amb una morfologia normal.
S'ha demostrat que l'estrès és una de les causes d'esterilitat cada vegada més freqüents, i això combinat amb l'edat més avançada en què es busquen els embarassos, incrementa encara més les dificultats. Reduir l'estrès causat per aquesta recerca augmenta les probabilitats d'embaràs en un gran percentatge.
Osteopatia visceral i crani-sacral
Moltes vegades el problema de la infertilitat està provocat per la mala col·locació dels òrgans que intervenen en la reproducció, que estan desplaçats i és molt més complicat que es produeixi la fecundació.
Una causa d'infertilitat que afecta el 20% de les dones és una mala posició de l'úter, el que també pot complicar l'embaràs. Osteopatia ajuda a solucionar aquesta anormalitat amb senzilles i indolores manipulacions que recol·loquen l'úter. A més, allibera la tensió a la zona de la pelvis millorant així la circulació cap als ovaris.






















Fertilitat
Les adherències abdomino-pèlviques provocades per processos d'inflamació, infeccions, traumatismes o cicatrius per cirurgia, limiten la mobilitat de les trompes ovàriques, que han de tenir moviments de contractibilitat per desplaçar-se i captar l'òvul. També poden afectar la mobilitat de l'úter, que depèn fonamentalment dels moviments de l'os sacre i del to de les vísceres que l'envolten. L'úter funcional està inclinat lleugerament cap endavant, en disfunció pot quedar fixat cap enrere, en torsió o lateralizado. La pèrdua de mobilitat o la fixació tant de les trompes ovàriques com l'úter, seran de màxima importància per a la funcionalitat correcta del sistema reproductor.
En general, l'osteopatia restableix la funció de les estructures que intervenen en la reproducció, tant l'home com de la dona. Ajuda a recuperar la biomecànica de les estructures viscerals que han quedat restringides en el seu moviment i per tant no efectuen la seva funció correctament. Mitjançant manipulació osteopàtica es facilita que cada un dels sistemes i òrgans que intervenen funcionin correctament.
En els tractaments de fertilitat, aquesta teràpia també ajuda a millorar la funció de les glàndules endocrines situades sota el cervell. Les disfuncions en la biomecànica cranial poden repercutir en la correcta funció de l'eix hipotàlem, hipòfisi i òrgans sexuals. La mala funció d'aquest eix altera la segregació hormonal, donant lloc a alteracions en l'ovulació i en la maduració de l'esperma.
Durant l'embaràs, l'Osteopatia està indicada per afrontar diversos problemes que van sorgint:
el dolor inguinal que produeix la dilatació de la símfisi púbica
la sobrecàrrega de l'esquena amb el pes excessiu que canvia el centre de gravetat de la mare
les lumbàlgies i ciatàlgies
el malestar i els vertígens dels primers mesos
la mala circulació
les rampes
la tensió muscular, etc.
Tot el cos de la mare ha de adaptar-se al progressiu augment de mida del fetus, i aquest ha de fer-ho també en l'espai reduït del que disposa en l'úter. A més cal que el sacre, el còccix, els ilíacs i les vèrtebres lumbars de la mare tinguin una perfecta mobilitat, que els músculs i lligaments de la pelvis estiguin flexibles i relaxats. Si no poden produir dolors addicionals que afegeixen tensió en el part. Una asimetria a aquest nivell pot perjudicar el crani del nen, ja que en l'última etapa de l'embaràs, el cap del nen descansa sobre la pelvis materna. L'Osteopatia ajuda a la mare a optimitzar els seus recursos fisiològics per a la preparació d'un part més "fluid".
A la mare treballa sobre:
la capacitat respiratòria.
el diafragma com a eix important de les cadenes musculars relacionades amb perineu, la pelvis i el sacre i la seva capacitat elàstica.
el sistema nerviós i els plexes lumbosacre.
el crani, la seva funció neuroendocrina, la seva relació a nivell fascial i com a origen en la formació i bombeig del líquid cefaloraquidi, important en diferents processos fisiològics en l'embaràs.
normalitza el sistema nerviós autònom.
allibera l'estrès.
ajuda a viure el canvi profund que suposa el procés de gestació amb una millor integració emocional.
També ajuda al fetus a través de la mare. Les connexions entre els estímuls que rep la mare, com els integra, i com aquestes emocions són rebudes pel fetus són un factor molt important i influeixen en gran mesura en aquest. Sabem com, per exemple, les pors de la mare poden ser "heretats" pel fetus. La Osteopatia ajuda a equilibrar aquests estats, i que el fetus integri millor els estímuls que rep de l'exterior i dels propis pares.
Relaxació
Moltes vegades el desig de concebre es transforma en obsessió, que se suma a les tensions que acumulem, que ens fan viure amb nervis, presses, estrès, pensaments negatius, aclaparaments, ...
Per superar aquestes situacions, les tècniques de relaxació poden ajudar a portar el dia a dia de forma més saludable.
La relaxació, a nivell psicològic i emocional, ens ajuda a estar millor amb nosaltres mateixos. A nivell físic, aporta una gran quantitat de beneficis:
Disminueix la pressió arterial i el ritme cardíac
Disminueix el ritme respiratori, el que aporta major nivell d'oxigen al cervell ia les cèl·lules.
Disminueix les tensions musculars.
Redueix la secreció d'adrenalina.
Produeix una vasodilatació que ajuda a una major oxigenació perifèrica.
Redueix els nivells de colesterol i greixos en sang.
Augmenta la producció de leucòcits, reforçant el sistema immunològic.
Disminueix la quantitat de lactat en sang, un dels causants de l'ansietat.
Proporciona un estat de descans general a nivells molt profunds.
Els tractaments de fertilitat poden fer que augmenti l'ansietat, per la incertesa i la il·lusió posada en que funcioni. Això es pot veure incrementat si la dona té medicació hormonal com a part del procediment. La relaxació permet viure tot això amb menys ansietat, el que augmenta les probabilitats d'un embaràs.
És molt freqüent que durant el temps en què s'està buscant l'embaràs, es passin temporades amb alta càrrega d'ansietat, a causa de les pors que poden assaltar a la persona ja que s'enfronta a una situació que suposa un canvi en la vida. En aquests moments, com més relaxat s'estigui i l'actitud davant la situació en particular sigui més positiva, es podrà resoldre amb més facilitat.
Si vivim el desig de concebre amb la suficient relaxació o amb una activació moderada, tenim més possibilitats d'obtenir els resultats que desitgem.
També durant l'embaràs és molt important saber manejar l'ansietat. Moltes dones estan molt conscienciades de la importància de la preparació al part, on s'aprenen tècniques de respiració per al moment del part, però són poques les dones que són conscients de la importància de dedicar-uns minuts per a la relaxació al llarg dels diferents moments de l'embaràs. Aquests minuts al dia li donen la possibilitat d'estar més en contacte amb la seva pròpia condició d'embarassada, li transmet tranquil·litat al nen i a si mateixa, li fa veure les coses de manera més positiva, treure les tensions del dia, sentir-se millor amb si mateixa, etc.
Osteopatia Ginecològica
L'objectiu de l'osteopatia Ginecològica és alleujar o millorar molèsties localitzades a la zona abdominal baixa i pèlvica, així com les relacionades amb el amb el seu sistema reproductor, així com els símptomes de les alteracions hormonals, que serien els símptomes físics,alteracions del cicle menstrual, quists ovàrics, grans, hirsutisme (augment de bell en cara), etc .
Com ens pot ajudar un tractament d'Osteopatia Ginecològica?
Està indicat per a dones de qualsevol edat ja que el ventall de patologies que es poden tractar és molt ampli i algunes d'aquestes poden manifestar-se en diferents etapes de la vida.
• Quists ovàrics
• Endometriosi
• Disparèunies (dolor al mantenir relacions sexuals)
• dismenorrees (dolor de la regla)
• Anormalitats del cicle
• Tractament de cicatrius a la zona abdomino-pèlvica (cesàries, episectomies, histerectomies)
• Alteracions hormonals
• Problemes per concebre
• Clínica associada a la menopausa: sufocacions i sudoració, sequedat de mucoses ..
• Incontinències urinàries i / o fecals
• Prolapses de bufeta, d'úter o de còlon
Com aconsegueix la Osteopatia Ginecològica resoldre aquestes patologies?
Mobilitzant la pelvis i els teixits, que puguin tenir menys moviment per adherències internes / fixacions degudes a tensions musculars o fascials dels òrgans. (Seria com una mena de contractura, però en la musculatura interna, lligaments i altres teixits) el Osteòpata augmentaria la circulació d'aquests teixits gràcies a aquestes maniobres.
Osteopatia Ginecologia per millorar la teva Fertilitat Natural
L'Osteopatia Ginecològica està especialitzada en millorar la Fertilitat Natural de la dona.
L’osteopatia pot
• Donar mobilitat a la matriu
• Incrementar el reg sanguini a la zona de la matriu
• Obertura dels tres diafragmes per aconseguir una bona irrigació del cos.
• Alliberar tensions
• Millorar el reg sanguini en cames i peus. Evitant tenir peus freds. I per tant millora el reg sanguini de la matriu.
• Relaxar tota la zona de mandíbula. Ja que el fet de serrar les dents a la nit, (bruxisme) està relacionat amb l'estrès. I acaba produint prolactina
• Alliberar tensions en trapezis.
• Relaxar el sistema nerviós, millorant el SNA
• Reduir mals menstruals
• A més si t'han intervingut de cirurgia abdominal, trencament o operació de l'apèndix, endometriosi, extirpació d'una trompa o ovari o malaltia de Crohn, això pot afectar la teva fertilitat a causa del risc que es formin adherències del teixit al cicatritzar en la cavitat abdominal. En aquest cas hauríem de treure aquestes adherències i donar mobilitat a la matriu i la resta d'òrgans.
Osteopatia
Què és la Osteopatia?
L'objectiu de l'osteopatia és restaurar la mobilitat dels teixits del cos humà. L'osteopatia és holística, és a dir, tracta al cos com un tot. L'osteopatia no només tracta el símptoma si no també la causa que l'ha provocat. Es té en compte que cada pèrdua de mobilitat de les articulacions, dels músculs, lligaments o vísceres, l'equilibri i el bon funcionament del cos.
L'Osteopatia és un Postgrau-Màster i té una durada d'entre 3 a 5 anys depenent de l'escola en la qual es realitzi la formació.
Hi ha set escoles reconegudes a Espanya (3 a Barcelona i 2 a Madrid, 1 a Múrcia i 1 a Bilbao) dependents de diferents Universitats de Medicina.
Per obtenir el títol homologat, que acredita com a Osteòpata dins de la llei per poder exercir a Espanya, cal ser un Professional de la Salut, és a dir haver estudiat a la Universitat i estar Col·legiat. (metges i / o fisioterapeutes). Qualsevol altra formació NO ACREDITA PER EXERCIR DINS DE LA LLEI.
En Body Help, tots els Osteòpates han estudiat a les escoles reconegudes a Espanya i pel Registre Oficial d'Osteòpates i tenen al seu torn el títol reconegut a França oa Anglaterra.
En l'actualitat només Gran Bretanya i Bèlgica tenen l'osteopatia totalment reglamentada com a professió sanitària independent. A França també la de regular, i ja entra fins i tot per la Seguretat Social, però a Espanya de moment no està reconeguda com a professió independent i la seguretat social no ho cobreix, encara que sí ho fan algunes mútues privades.
Quan podem necessitar un Osteòpata?
En principi, l'osteopatia contribueix a millorar qualsevol patologia en la qual hi ha un trastorn de mobilitat, elasticitat i funció d'alguna de les estructures del cos humà.
Per tant existeixen moltes malalties per a les quals és recomanable:
Patologies de l'aparell locomotor
• Lumbàlgies
• Dorsàlgies
• Cervicalgies, fuetada cervical
• Hèrnies discals
• Desequilibris posturals
• Esquinç de turmell
• Patologia tendinosa
Patologies Cranial
• Migranyes, cefalees
• Vertígens, marejos
• acúfens
• Síndromes posttraumàtics
• Alteracions neurovegetatives
• Bruxisme
• Alteracions de l'articulació temporomandibular
• Trastorns del nadó
• Sinusitis
Patologies Viscerals
• Restrenyiment
• Digestió difícil
• Hèrnia de hiat
• Certs trastorns ginecològics
• Adherències postquirúrgiques